Brochure

Vrijwel iedere organisatie heeft een brochure. Het is een mooi middel om te laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je aanbod is. Er wordt veel tijd gestoken in creatieve designs met mooie teksten en foto’s. Maar veel brochures verdwijnen ongelezen in de kast of zelfs in de prullenbak. Dat kan anders.

Waarom een brochure?

Een brochure is ondanks de toename van online-reclame nog altijd een zeer nuttig reclamemiddel. Een groot voordeel is dat het een statisch middel is, dat zonder veel afleiding gelezen wordt. Online word je sneller afgeleid door allerlei meldingen en pop-ups, offline is dat niet het geval. De kans dat mensen de brochure uitlezen is daardoor groter.

‘Brochure is mooie give-a-way’

Een nette brochure meegeven aan een relatie komt professioneel over. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen het waarderen om fysiek iets te ontvangen in plaats van verwezen te worden naar een website. Je geeft hiermee ook aan dat je een relatie waardeert, zie het als een klein presentje. Daarnaast geeft een brochure antwoord op vragen die jouw doelgroep nog heeft en kun je er je contactgegevens in achterlaten.

Wat staat in een goede brochure?

Een goede brochure moet op zijn minst antwoord geven op de vraag wat een organisatie doet. Maar nog belangrijker: De vraag ‘what’s in it for me?’ moet de doelgroep perfect kunnen beantwoorden na het lezen van de brochure. Daarnaast is het een goed idee om praktische tips op te nemen (zodat de brochure vaker erbij wordt gepakt) en door middel van verhalen van klanten sociale bewijskracht te leveren over jouw producten of diensten.

Opmaak van een brochure

Een brochure moet prettig leesbaar zijn, de aandacht vasthouden en de opmaak moet vooral niet afleiden van de inhoud. Daarvoor zijn een heleboel zaken waar aan gedacht moet worden. Denk aan een goed leesbaar lettertype, een consistente huisstijl, het werken met tussenkopjes, het vermijden van grote lappen tekst en het gebruik maken van fotomateriaal.

Ervaring in ontwikkelen brochures

Kempen heeft in haar 43-jarige geschiedenis veel brochures ontworpen, opgemaakt en gedrukt. Onder andere voor grote organisaties zoals Bavaria en ACB Transportbanden en Onderdelen. Onze grafisch vormgevers, tekstschrijvers en communicatiespecialisten kunnen jouw organisatie hierin volledig ontzorgen. Wij zorgen ervoor dat jouw brochure de aandacht trekt, makkelijk leesbaar is én dat het geen weggegooide centen zijn.

  • Ondersteuning van professionals in ontwerp en opmaak
  • Flexibel in oplage, formaat, bedrukking en afwerking
  • Offerte binnen 24 uur

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken er naar
uit om kennis te maken! Bel Wouter op 077 396 13 50 of vul het
contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

#kempencreëert

Scroll naar boven
Scroll naar top