Hoe bedenk ik een bedrijfsnaam?

Je hebt alle plannen klaarliggen. Je bent al begonnen met klanten benaderen en de eerste opdrachten zijn al zo goed als binnen. Het enige dat nog ontbreekt is een bedrijfsnaam. Of je verandert de bedrijfsstrategie, waardoor de bedrijfsnaam niet meer past.

‘Bedrijfsnaam geeft gevoel weer’

Een goede bedrijfsnaam geeft het gevoel weer dat je wil uitstralen. Daarnaast moet het makkelijk te onthouden zijn. Ingewikkelde woorden met veel lettergrepen worden weer snel vergeten. Het is daarom aan te bevelen je bedrijfsnaam kort en krachtig te houden. 

Verschillende typen bedrijfsname

Er zijn veel verschillende typen bedrijfsnamen. Zo heb je bijvoorbeeld de familienamen. Deze zijn natuurlijk voor familiebedrijven, maar soms zijn het ook de partners die de naam van het bedrijf dragen. Dat gebeurt vaak bij advocatenkantoren. Veel voorkomend zijn ook afkortingen. Dat kan van de persoonsnamen zijn, maar ook van de beschrijving van de dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan KPMG, maar ook aan voetbalclubs als PSV en AZ. Uiteraard kunnen het ook verwijzingen, samenvoegingen of fantasienamen zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos 

Hoe bedenk ik een bedrijfsnaam?

Een bedrijfsnaam verzinnen is niet makkelijk. Maar wel belangrijk, je hebt er immers iedere dag mee te maken. Kempen denkt regelmatig mee bij het ontwikkelen van een bedrijfsnaam. Zo verzonnen wij de naam Danure voor een verloskundige praktijk in Horst. Danure is een verwijzing naar een Keltische godin Danu en het verwijst naar het natuurlijke proces van een zwangerschap. Een makkelijk te onthouden naam die op een subtiele manier verwijst naar de activiteiten van de organisatie. 

Kempen verzint jouw bedrijfsnaam

Kempen ondersteunt niet alleen met het bedenken van de bedrijfsnaam. Ook het communiceren en branden van de bedrijfsnaam, zowel intern als extern, kunnen wij voor onze rekening nemen. Overweeg jij je bedrijfsnaam aan te passen? Of sta je op het punt van beginnen met je bedrijf en zoek je naar een passende naam? Wij denken graag met je mee! 

‘Bedrijfsnaam geeft gevoel weer’

  • Ondersteuning van professionals
  • Creatief team Kempen bedacht al tientallen bedrijfsnamen

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken er naar
uit om kennis te maken. Bel Wouter op 077 396 13 50 of vul het
contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

#kempencreëert

Scroll naar boven
Scroll naar top