Posters

Posters hebben een sterke visuele uitstraling. Een poster is makkelijk te maken en te produceren en je kunt je doelgroep relatief eenvoudig in aanraking laten komen met jouw merk. Maar dat lukt alleen als je het op een slimme en effectieve manier inzet.

Positieve effecten poster

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een poster meerdere positieve effecten heeft. Zo zorgt het voor een grotere merkkennis onder jouw doelgroep. Je kunt immers eenvoudig mensen in aanraking laten komen met jouw bedrijfsnaam en logo. En daarbij geldt de kracht van herhaling.

‘Aansprekende poster beïnvloedt koopgedrag van consument’

Een originele poster wordt, zeker als die vaker wordt gezien, opgeslagen in het geheugen. Uit onderzoek blijkt dat mensen dan eerder de neiging hebben om een product van jouw organisatie te kopen, in plaats van hetzelfde product te kopen van je concurrent. Een aansprekende, originele poster beïnvloedt dus het koopgedrag van de consument.

‘Laat je poster niet onopgemerkt blijven’

Wat je niet wil, is dat je poster onopgemerkt blijft. Dus waar let je dan op? Kies voor een korte, pakkende tekst. ‘Less is more’ wordt vaak als richtlijn aangehouden bij posters. Bij het ontwerp van de tekst is het ook van belang om rekening te houden met het lettertype en de lettergrootte. Uitgangspunt is dat het makkelijk leesbaar is, ook van grotere afstanden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de poster van hardloopevenement Rundje um ’t Hundje.

‘Gebruik opvallende kleur en beeld in je poster’

De consument voelt zich het meest aangetrokken tot een poster met een beeld. Maar pas op, het moet ook niet afleiden. Zoek daarvoor een goede balans. Een opvallende kleur of kleurcombinatie zorgt ook voor aandacht.

Kempen ontwerp en drukt jouw poster

Een poster maken die je investering oplevert is een zaak van vakmensen. Kempen helpt je met het ontwerpen van een poster. Daarnaast verzorgen we in onze eigen drukkerij het drukwerk. Dat maakt dat we flexibel zijn en controle hebben over de kwaliteit.

  • Poster zorgt voor hogere merkkennis
  • ‘Less is more’ voor effectieve poster
  • Kempen maakt ontwerp en drukt posters
  • Offerte binnen 24 uur

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken er naar
uit om kennis te maken! Bel Wouter op 077 396 13 50 of vul het
contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

#kempencreëert

Scroll naar boven
Scroll naar top