Social media advies

Veel ondernemers denken dat ze social media ‘er wel even bij kunnen doen’. Maar voor een effectieve social media strategie heb je net zoals alle andere zaken in je onderneming een plan nodig.

Waarom social media strategie?

We weten dat social media onlosmakelijk verbonden is met onze maatschappij, maar toch even een paar cijfers op een rijtje. Maar liefst 96 procent van de Nederlanders maakt gebruik van social media. Per dag zitten we gemiddeld 98 minuten op social media. WhatsApp en Facebook worden door de Nederlanders het meeste gebruikt, maar Instagram is aan een opmars bezig. Het zakelijke netwerk LinkedIn wordt door ongeveer 30 procent van de Nederlanders gebruikt, zo blijkt uit cijfers van het Nationale Social Media onderzoek 2020.

Waar begin je met social media?

Het is overbodig om te stellen dat social media een steeds belangrijkere bron van informatie is. En daar wil je als organisatie slim gebruik van maken. Maar waar begin je? Welke media ga je gebruiken? En wat voor soort berichten moet ik dan gaan delen met mijn doelgroep? Daar kunnen we je bij helpen.

Werkwijze social media strategie

Allereerst bepalen we de media waarop je jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Dat kan op het zakelijke platform LinkedIn zijn, maar wanneer je een jongere doelgroep hebt, is bijvoorbeeld Instagram een betere optie. Vervolgens stellen we een contentplanning op. Daarin wordt beschreven wie, wanneer en op welk medium iets post. Daarnaast staat het onderwerp van het bericht vermeld. Een bericht kan een blog zijn, een testimonial, maar het kan ook het mededelen van een intern succes of het jubileum van een medewerker zijn.

Social media activiteiten uit handen nemen

Onze tekstschrijvers en communicatiespecialisten kunnen al je social media activiteiten uit handen nemen. Zo heb je meer tijd over om aan je bedrijf te werken én creëer je ook online een groot bereik. Wil je meer doen met social media? Of wil je weten wat de meerwaarde van social media is voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee!

  • Volledige ontzorging social media activiteiten
  • Begeleiding door ervaren tekstschrijvers en communicatiespecialisten
  • Offerte binnen 24 uur

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken er naar
uit om kennis te maken! Bel Wouter op 077 396 13 50 of vul het
contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

#kempencreëert

Scroll naar boven
Scroll naar top